.

  Στρ. Ιωάννου 5, Μετς   +306947285598   info@kouvaritherapy.gr   Facebook

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιο είναι το πρώτο βήμα;

Το πρώτο βήμα είναι να έρθετε σε επαφή μαζί μου, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσετε το τρόπο που δουλεύω.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία;

Κάθε συνεδρία διαρκεί 50 λεπτά.

Ώρες που δουλεύω;

Δουλεύω πρωινά και απογεύματα καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

Πόσες συνεδρίες πραγματοποιώ την εβδομάδα;

Το προτεινόμενο είναι μια φορά την εβδομάδα.

Πώς ολοκληρώνονται οι συνεδρίες;

Όταν η θεραπεία έχει έρθει κοντά στην ολοκλήρωσή της, θα έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί από πριν, έτσι ώστε να υπάρξει χρόνος να εκφραστούν όλες οι επιδράσεις της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής δουλειάς μας.

Πόσο εμπιστευτικές είναι οι συνεδρίες;

Σύμφωνα με το Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, διατηρείται υψηλού επιπέδου εμπιστευτικότητα. 

Πως κάποιος μπορεί να καταλάβει ότι έχει διαλέξει τη σωστή συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία;

Ένα άτομο που αναζητά συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, μπορεί να έχει αρχικά γνωριστεί με διάφορους επαγγελματίες που ενδεχομένως να τον μπερδέψουν. Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες είναι αυτές όπου δημιουργείται μια καλή σχέση μεταξύ του συμβούλου-θεραπευτή και του ανθρώπου που έρχεται. Έτσι, μια σύντομη απάντηση είναι να βρείτε κάποιον όπου αισθάνεστε 'καλά' να δουλέψετε μαζί του, και αυτός ενδεχομένως να είναι ο κατάλληλος θεραπευτής για εσάς.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας;

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Κατά γενική ομολογία, η συμβουλευτική αφορά τη διερεύνηση εναλλακτικών σε συγκεκριμένες τρέχουσες δυσκολίες, ενώ η ψυχοθεραπεία δουλεύει σε βαθύτερο επίπεδο, με μοτίβα συναισθημάτων,  σκέψεων, και συμπεριφορών που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Υπενθυμίζω, ότι μπορούμε να κάνουμε την ανασκόπηση ανάλογα με τις ανάγκες σας όσο θα προχωράμε στη διαδικασία. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες διευκρινήσεις που μπορεί να προκύψουν από τα παραπάνω, ή για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση.

Read 1391 times