.

  Στρ. Ιωάννου 5, Μετς   +306947285598   info@kouvaritherapy.gr   Facebook

Βιογραφικό σημείωμα

Ο δρόμος της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας απλώθηκε μπροστά μου, όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, το 2005 (αριθμός Αδείας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου 9917/7-10-05). Αμέσως πριν αποκτήσω το μεταπτυχιακό τίτλο Msc με ειδίκευση στη Κλινική Ψυχολογία στο Leiden University της Ολλανδίας, είχα ήδη ξεκινήσει να εκτιμώ την εμπειρία στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, αφού δόθηκε μια σπουδαία ευκαιρία να δουλέψω με ψυχιατρικούς εφήβους σε παράρτημα του Παίδων Αγία Σοφία, αλλά και στη συμβουλευτική γραμμή παιδιού και εφήβου της ΕΨΥΠΕ. Έτσι, μυήθηκα στις συμβουλευτικές δεξιότητες αναφορικά με τους παραπάνω τομείς.

Μετά το μεταπτυχιακό της ειδίκευσής μου και συνεχίζοντας το ταξίδι της συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, απέκτησα κλινική εμπειρία στη Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων του Γενικού Αττικού Νοσοκομείου.

Ήταν τότε ακριβώς, που βρέθηκα παράλληλα στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία, αποκτώντας το certificate και diploma του αντίστοιχου τμήματος του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης University of Strathclyde Glasgow. Το τελευταίο, ήταν η κορύφωση μιας σειράς διαδρομών που έδωσε ζωτική δύναμη για τη συνέχεια της δουλειάς μου.

Στη συνέχεια, εργάστηκα στο τομέα της παραμέλησης και κακοποίησης, αναδοχής και υιοθεσίας παιδιών 4-12 ετών σε Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Παράρτημα Κέντρο Προστασίας Παιδιού Αττικής ‘Η Μητέρα’, τη Παιδόπολη ‘Άγιος Ανδρέας.

H πολύμορφη εμπειρία εκεί, εμπλουτίστηκε με συμβουλευτική υποστήριξη και παρακολούθηση φυσικής οικογένειας, ανάδοχης οικογένειας, ατομική και ομαδική ψυχοθεραπευτική στήριξη παιδιών, διαχείριση κρίσης, ομάδες προσωπικού, ομάδες στήριξης ανάδοχων και θετών γονέων, εποπτεία φοιτητών, ευαισθητοποίηση και συμβουλευτική της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα παραμέλησης, κακοποίησης, αναδοχής και υιοθεσίας.Τις ίδιες ακριβώς ευθύνες βρέθηκα να μοιράζομαι με συναδέλφους ύστερα από κάποια χρόνια στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού 'Η Κιβωτός του Κόσμου'.

Έχω κάνει ομιλίες για τη παραμέληση,τη ψυχολογική και σωματική κακοποίηση αλλά και ομάδες γονέων σε σχολεία. Επίσης, στο I.C.P.S -Institution for Counselling and Psychological Studies- κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών- δίδαξα το θέμα αυτό στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος συμβουλευτικής Edexcel: Diploma in Therapeutic Counseling.

Η πολύχρονη εξελικτική πορεία από το 2005 που διένυσα από τη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία παιδιών προς τη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία ενηλίκων, ήταν καταλυτική για την ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του ενήλικα, που ωστόσο ήταν κάποτε παιδί και έφηβος.

 Από το 2010 δουλεύω στο χώρο μου με ενήλικες και διατηρώ εξωτερικές συνεργασίες με φορείς και ιδιώτες.

Read 1709 times