.

  Στρ. Ιωάννου 5, Μετς   +306947285598   info@kouvaritherapy.gr   Facebook

Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Δουλεύω με τη Προσωποκεντρική Προσέγγιση, που είναι βαθιά εμπνευσμένη και επηρεασμένη από τη δουλειά του Carl Rogers, ο οποίος πίστευε ότι όλοι μας έχουμε μια εσωτερική πηγή δύναμης, μια τάση που μέσα σε διευκολυντικές συνθήκες βοηθά να γίνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ωστόσο, συχνά χάνουμε το δρόμο και αυτό το εσωτερικό μας κομμάτι, και παίρνει κάποιο χρόνο για να το ανακαλύψουμε και να συνδεθούμε πάλι μαζί του.

Κάνοντας λοιπόν προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, πιστεύω ότι οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου, παρόλο που κάποιες φορές είναι δύσκολο να βρεις τις εσωτερικές αυτές πηγές που χρειάζονται, για να σε οδηγήσουν σε μια εκπληρούμενη και ισορροπημένη ζωή.

Σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, σεβασμού και μη κριτική διάθεσης, μπορείς να δουλέψεις συγκεκριμένα σημεία δυσκολιών σου, που ενδεχομένως να βιώνεις.

Δεν θα σου πω τι ακριβώς να κάνεις, γιατί για το Rogers καθώς και για μένα, καλός σύμβουλος, καλός θεραπευτής, καλός δάσκαλος και καλός γονέας, δεν είναι αυτός που θα σου πει τι θα κάνεις στη ζωή σου. Είναι αυτός που θα σταθεί δίπλα σου, για να ανακαλύψεις τί πραγματικά χρειάζεται να κάνεις για να διαχειριστείς μια κατάσταση, γεγονός που μόνο εσύ καλύτερα γνωρίζεις.

Με ποιόν τρόπο;

  • Aκούγοντάς σε ενεργητικά στο τι έχεις να πεις,
  • Βοηθώντας να συνειδητοποιήσεις και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου σε θέματα που σε απασχολούν,
  • Διευκολύνοντας τον εαυτό σου, όντας σε κοντινότητα, να αποφασίζει σύμφωνα με τα θέλω του,

           καθώς και

  • Διερευνώντας τις εναλλακτικές, ώστε να μπορείς να διαχειριστείς πιο αποτελεσματικά τα προβλήματά σου στη καθημερινότητα του 'εδώ και τώρα'.

Θα δουλέψω μαζί σου με ένα αποδεκτικό τρόπο, σεβόμενη την αυτονομία, τις αξίες σου και την ικανότητά σου για επιλογή.

Οι συνεδρίες είναι εμπιστευτικές, γεγονός που σου δίνει την ελευθερία να διερευνήσεις και να μιλήσεις για οτιδήποτε μέσα στο νόμιμο πλαίσιο του απορρήτου.

Έχοντας χρόνο και χώρο λοιπόν για διερεύνηση και κοιτώντας συγκεκριμένα κομμάτια του εαυτού που σε ανησυχούν, η διαδικασία αυτή μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις μια πιο ικανοποιητική, ισορροπημένη και γεμάτη αποθέματα ζωή.  Διευκολύνει να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, να βελτιώσεις τις σχέσεις με τους άλλους, να νιώσεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις ό,τι σου φέρνει η ζωή και να αποκτήσεις μια εσωτερική ματιά και εσωτερική ανάπτυξη, νιώθοντας ικανός/ή να δουλεύεις μέσα από τα συναισθήματα που προκαλούν εσωτερικές συγκρούσεις.

Στον ίδιο βαθμό που εμπιστεύεσαι, αγαπάς και αποδέχεσαι τον εαυτό σου, τόσο όσο και τους άλλους, θα μπορέσεις να βιώσεις την έννοια της εποικοδομητικής κοινωνικοποίησης που αναφέρεται και στη θεωρία του Rogers και άλλων επιστημόνων ψυχολογίας.

Read 1325 times